Kan vi bruke Newtons tredje lov på gravitasjonskraften?
Kan vi bruke Newtons tredje lov på gravitasjonskraften?

Video: Kan vi bruke Newtons tredje lov på gravitasjonskraften?

Video: Kan vi bruke Newtons tredje lov på gravitasjonskraften?
Video: Does Newton's third law of motion apply to gravitational force? 2024, Kan
Anonim

Ja, det Newtons tredje lov gjelder for tyngdekraft . Derfor betyr dette at når jorden vår utøver en makt av tiltrekning på et objekt, så utøver også objektet en like makt på jorden, i motsatt retning. Derfor vi kan si at du kan anvende Newtons tredje lov på gravitasjonskraften.

Tilsvarende, kan vi bruke Newtons tredje lov på gravitasjonskraft forklare svaret ditt?

Ja, newtons tredje lov kan brukes på tyngdekraft . For eksempel: når et eple faller mot jorden, tiltrekker både eplet og jorden hverandre med en makt som er like store og motsatte i retning.

hvordan gjelder Newtons tredje lov for krefter på avstand? Newtons tredje lov : Hvis et objekt A utøver en makt på objekt B, så må objekt B utøve a makt av lik størrelse og motsatt retning tilbake på objekt A. Dette lov representerer en viss symmetri i naturen: krefter forekommer alltid i par, og en kropp kan ikke utøve en makt på en annen uten å oppleve en makt seg selv.

Følger gravitasjonsloven Newtons tredje lov her?

Ja, det gravitasjonsmessig krefter adlyde Newtons tredje lov av bevegelse. Kropp A tiltrekker seg kropp B med en kraft FBA og kropp B tiltrekker kropp A med en kraft FBA. Disse to kreftene er like og motsatte, og danner handlings- og reaksjonspar. Derfor gravitasjonsmessig krefter adlyde Newtons tredje lov av bevegelse.

Hva er Newtons tredje tyngdelov?

I følge Newtons tredje lov Jorden utøver også en like stor kraft på steinen, men mot seg selv. Disse to kreftene er en Newton tredje lov handling og reaksjonspar av samme type ( gravitasjonsmessig ) og må være lik i størrelse, men motsatt i retning.

Anbefalt: