Er det daler på månen?
Er det daler på månen?

Video: Er det daler på månen?

Video: Er det daler på månen?
Video: K.A.K.A.O.: Er det natt 2024, Kan
Anonim

De Måne er det eneste stedet i vårt solsystem, bortsett fra Jorden, hvor mennesker har besøkt. De Måne er som en ørken med sletter, fjell og daler . Den har også mange kratere, som er hull som skapes når romobjekter treffer Månens overflate med høy hastighet. Der er det ingen luft å puste på Måne.

I forhold til dette, hvordan dannes daler på månen?

Daler . Daler er uvanlige fordi andre funksjoner som kratere eller stråler (utkastet fra støt) skjærer dem. De antas å ha dannet ved eldgamle lavastrømmer, kollapsede lavarør eller geologiske forkastninger. De er noen ganger merket som riller - sprekker eller kløfter på måne overflaten spesielt nær maria.

Deretter er spørsmålet, hva er arealet av månen? Overflaten område av månen er 37,9 millioner kvadratkilometer. Det høres mye ut, men det er faktisk mindre enn kontinentet Asia, som bare er 44,4 millioner kvadratkilometer. Overflaten på hele jorden er 510 millioner kvadratkilometer, så den område av månen sammenlignet med jorden er bare 7,4%.

Man kan også spørre, hva er Valley of the Moon?

Månens dal kan referere til: Crestline, California, har et lite nabolag nær Lake Gregory i San Bernardino-fjellene kalt Månens dal . Sonoma Dal , California, ofte kalt The Månens dal . Wadi Rum, også kjent som The Månens dal , a dal i Jordan.

Hva heter det høyeste fjellet på månen?

Everest

Anbefalt: