Hva er forskjellen mellom retningsvalg og forstyrrende valg?
Hva er forskjellen mellom retningsvalg og forstyrrende valg?

Video: Hva er forskjellen mellom retningsvalg og forstyrrende valg?

Video: Hva er forskjellen mellom retningsvalg og forstyrrende valg?
Video: Types of Natural Selection 2024, Kan
Anonim

I retningsvalg , en populasjons genetiske varians skifter mot en ny fenotype når den utsettes for miljøendringer. I å diversifisere eller forstyrrende utvalg , gjennomsnittlige eller mellomliggende fenotyper er ofte mindre passende enn begge ekstreme fenotyper og er usannsynlig å ha fremtredende i en befolkning.

Vet også, hva er forskjellen mellom retningsstabiliserende og forstyrrende valg?

Hver type utvalg inneholder de samme prinsippene, men er litt annerledes . Forstyrrende utvalg favoriserer begge ekstreme fenotyper, annerledes fra en ytterlighet inn retningsvalg . Stabiliserende utvalg favoriserer den midterste fenotypen, noe som forårsaker nedgang i variasjon i en befolkning over tid.

Spørsmålet er deretter, hva er et eksempel på disruptiv seleksjon? Eksempler på forstyrrende utvalg : Farge Hvis et miljø har ekstremer, vil de som ikke blander seg inn i noen av dem bli spist raskest, enten de er møll, østers, padder, fugler eller et annet dyr. Peppermøll: En av de mest studerte eksempler på forstyrrende utvalg er tilfellet med ?Londons peprede møll.

Så, hva betyr retningsvalg?

Retningsvalg er en type naturlig utvalg der fenotypen (de observerbare egenskapene) til arten tenderer mot en ytterlighet snarere mener fenotype eller den motsatte ekstreme fenotypen.

Hva betyr forstyrrende utvalg?

Forstyrrende utvalg , også kalt diversifisering utvalg , beskriver endringer i populasjonsgenetikk der ekstreme verdier for en egenskap favoriseres fremfor mellomverdier. I dette tilfellet øker variansen av egenskapen og befolkningen deles inn i to distinkte grupper.

Anbefalt: