Hva er trinnene i cytokinese?
Hva er trinnene i cytokinese?

Video: Hva er trinnene i cytokinese?

Video: Hva er trinnene i cytokinese?
Video: Как питание на основе семян укрепляет организм человека | CiscoUbieto 2024, September
Anonim

Cytokinesis finner sted i fire stadier: initiering, sammentrekning, membraninnsetting og komplettering. Hendelsene som skjer innenfor disse stadiene er forskjellige i dyre- og planteceller. Figur 1: Cytokinese oppstår på slutten telofase av mitose i en dyrecelle.

Med tanke på dette, hva skjer under cytokinese?

Under cytokinese , cytoplasmaet deler seg i to og cellen deler seg. I dyreceller klemmer plasmamembranen til foreldrecellen innover langs cellens ekvator til to datterceller dannes.

På samme måte forekommer cytokinese i interfase? Cellesyklusen Interfase representerer den delen av syklusen der cellen forbereder seg på å dele seg, men som ennå ikke faktisk deler seg. M-fasen inkluderer mitose, som er reproduksjonen av kjernen og dens innhold, og cytokinese , som er spaltningen til datterceller av cellen som helhet.

I tillegg, hvor mange timer tar cytokinese?

Vanligvis vil celler ta mellom 5 og 6 timer til fullføre S-fasen. G2 er kortere, varer bare 3 til 4 timer i de fleste celler. I sum tar altså interfase vanligvis mellom 18 og 20 timer . Mitose, hvor cellen gjør forberedelser til og fullfører celledeling tar bare omtrent 2 timer.

Hva skjer under cytokinese i meiose?

De homologe kromosomparene når polene til cellen, kjernekonvolutter dannes rundt dem, og cytokinese følger for å produsere to celler. I dyreceller, cytokinese involverer dannelsen av en spaltningsfure, noe som resulterer i at cellen klemmes inn i to celler.

Anbefalt: