Er natriumhydrosulfid en syre eller en base?
Er natriumhydrosulfid en syre eller en base?

Video: Er natriumhydrosulfid en syre eller en base?

Video: Er natriumhydrosulfid en syre eller en base?
Video: Sodium in Water 2024, April
Anonim

Et kjemikalie utgangspunkt . Reagerer med syrer for å frigjøre brennbar og giftig gassformig hydrogensulfid. Så lenge løsningen holdes sterkt alkalisk, pH > 10, er det svært lite frigjøring av H2S. Ved pH = 7 er prosentkonsentrasjonen av frigjort H2S nær 80 %.

Ved siden av dette, er natriumsulfid surt eller basisk?

Som natrium hydroksid, natriumsulfid er sterkt alkalisk og kan forårsake hudforbrenninger. Syrer reagere med det for raskt å produsere hydrogen sulfid , som er svært giftig.

På samme måte, hva brukes natriumhydrosulfid til? Natriumhydrosulfid , kjent under sitt kjemiske symbol NaHS (ofte uttalt "nash") er brukt i skinngarving, papirmasse og papir, kjemisk industri, fargestoff og mineralutvinning. NaHS er brukt som et rent fast stoff (flak) eller mer vanlig som en løsning i vann.

Er på denne måten NaHS en syre?

NaHS er et nyttig reagens for syntese av organiske og uorganiske svovelforbindelser, noen ganger som et fast reagens, oftere som en vandig løsning.

Natriumhydrosulfid.

Navn
IUPAC-navn Sodium hydrosulfide
Andre navn Natriumbisulfid Natriumsulfhydrat Natriumhydrogensulfid
Identifikatorer
CAS-nummer 16721-80-5 207683-19-0 (hydrat)

Hva betyr formelen Na2S?

Natriumsulfid er den kjemiske forbindelsen med formel Na2S, eller mer vanlig dets hydrat Na2S ·9H2O. Begge er fargeløse vannløselige salter som gir sterkt alkaliske løsninger. Når den utsettes for fuktig luft, Na2S og dens hydrater avgir hydrogensulfid, som lukter råtne egg.

Anbefalt: