Hvorfor er osmium viktig?
Hvorfor er osmium viktig?

Video: Hvorfor er osmium viktig?

Video: Hvorfor er osmium viktig?
Video: Passenger | Let Her Go (Official Video) 2024, Kan
Anonim

Bruk av osmium

På grunn av dens tetthet, osmium er ofte legert med andre edle metaller for å lage produkter som instrumentpivoter, grammofonnåler og elektriske kontakter. Når det naturlig kombineres med iridium, brukes det i fyllepennspisser.

På samme måte spørs det, hva brukes osmium til?

Det er den tetteste av alle grunnstoffene og er dobbelt så tett som bly. Osmium har bare noen få bruksområder. Det er brukt å produsere svært harde legeringer for fyllepennspisser, instrumenttapp, nåler og elektriske kontakter. Det er også brukt i kjemisk industri som katalysator.

Man kan også spørre, kan osmium drepe deg? Dessverre, Osmium danner en ekkel forbindelse, Osmium tetroxide, når de utsettes for luft. Osmium Tetroxide er giftig, flyktig, vannløselig, og vil virkelig drepe deg . Tettheten av Osmium er 23 gram per kubikkcentimeter.

Deretter er spørsmålet, hvor farlig er osmium?

Osmiumtetroksid er svært flyktig og trenger lett gjennom huden, og er svært giftig ved innånding , inntak og hudkontakt. Luftbårne lave konsentrasjoner av osmiumtetroksiddamp kan forårsake lungetetthet og hud- eller øyeskade, og bør derfor brukes i avtrekksskap.

Hvor ble det funnet osmium?

Kilder. Osmium forekommer i iridosule og i platinaholdig elvesand i Ural, nord Amerika , og Sør Amerika . Det finnes også i de nikkelholdige malmene i Sudbury, Ontario-regionen sammen med andre platinametaller.

Anbefalt: