Hva beveger molekylære motorer?
Hva beveger molekylære motorer?

Video: Hva beveger molekylære motorer?

Video: Hva beveger molekylære motorer?
Video: Это РЕАЛЬНО😳🤯 2024, April
Anonim

Motor proteiner er en klasse av molekylære motorer at kan bevege seg langs cytoplasmaet til dyreceller. De konverterer kjemisk energi til mekanisk arbeid ved hydrolyse av ATP.

Hvordan fungerer molekylære motorer på denne måten?

Molekylære motorer bruk adenosintrifosfat (ATP) hydrolyse til kraftbevegelser av subcellulære komponenter, som organeller og kromosomer, langs de to polariserte cytoskjelettfibrene: aktinfilamenter og mikrotubuli. Nei motorer er kjent til flytte på mellomliggende filamenter.

For det andre, er molekylære motorer enzymer? Molekylære motorer er enzymer som forvandler kjemisk energi til mekanisk arbeid. I cytoplasmaet til eukaryote celler, tre forskjellige klasser av motorer som genererer lineær bevegelse er kjent for å eksistere - myosin, kinesin og dynein.

Så, hva er typene molekylære motorer?

Det er tre store typer molekylær motor : de mikrotubulusassosierte kinesinene og dyneinene, og de aktinassosierte myosinene.

Hva er de forskjellige typene motorproteiner?

Bare tre familier av motoriske proteiner -myosin, kinesin og dynein-kraft de fleste eukaryote cellulære bevegelser (fig. 36.1 og tabell 36.1). Under evolusjonen ser det ut til at myosin, kinesin og Ras-familiens guanosintrifosfataser (GTPases) har delt en felles stamfar (fig.

Anbefalt: