Hvorfor avtar basiciteten med størrelsen?
Hvorfor avtar basiciteten med størrelsen?

Video: Hvorfor avtar basiciteten med størrelsen?

Video: Hvorfor avtar basiciteten med størrelsen?
Video: Почему Аватар использовал для логотипа шрифт Papyrus? Джеймс Кэмерон объяснил! 2024, Kan
Anonim

De basiciteten avtar når man går ned i gruppen i et periodisk system med grunnstoffene, på grunn av den økende størrelse av atomene når de går nedover gruppen. Forklaring: Og dermed øker atomets metalliske karakter og derav basiciteten avtar.

På samme måte spørs det, hvorfor reduseres basiciteten nedover en gruppe?

De basiciteten avtar med størrelsen på sentralatomet på grunn av diffusjon av elektroner over stort volum dvs ned de gruppe , ettersom størrelsen på elementene øker elektrontettheten på elementet avtar . Dessuten kan vi si basiciteten avtar de gruppe som elektronegativiteten synker ned de gruppe.

I tillegg, hvordan øker basiciteten i det periodiske systemet? Som atomstørrelsen til element øker , reduseres elektronaffiniteten følgelig. Det viser seg at når man beveger seg vertikalt i periodiske tabell , størrelsen på atomet overgår dets elektronegativitet mht grunnleggende.

Spørsmålet er deretter, hvorfor avtar basiciteten over en periode?

På tvers de periode elektronegativiteten øker det betyr grunnleggende styrke avtar . Siden den effektive kjerneladningen som virker på elementet øker på tvers de periode ettersom elektronet legges til det samme skallet, blir det mye vanskeligere å fjerne et elektron på grunn av høy ioniseringsentalpi.

Reduserer resonans basiciteten?

Sentralt punkt: Resonans DELOKALISERER vanligvis elektroner fra atomet, altså REDUSERER elektrontetthet. Dette fører til at molekylet har lavere grunnleggende ! Fordi resonans gjør det ikke ALLTID redusere grunnleggende . Noen ganger har det ingen effekt på det!

Anbefalt: