Hva er de 4 kvadrantene på en koordinatgraf?
Hva er de 4 kvadrantene på en koordinatgraf?

Video: Hva er de 4 kvadrantene på en koordinatgraf?

Video: Hva er de 4 kvadrantene på en koordinatgraf?
Video: Understanding Shoulder Tears 2024, Mars
Anonim

De kryssende x- og y-aksene deler koordinere fly inn fire seksjoner. Disse fire seksjoner kalles kvadranter . Kvadranter er navngitt med romertallene I, II, III og IV som begynner med øverst til høyre kvadrant og beveger seg mot klokken.

Foruten dette, hva er tegnene til koordinatene til et punkt i hver av de fire kvadrantene?

Hvis en punkt har disse tegn av koordinater : +, − deretter punkt ligger i kvadrant 4. Hvis det er som 0, +, den punkt ligger på den positive y-aksen. Hvis den er som 0, −, den punkt ligger på den negative y-aksen. Hvis det er som +, 0, den punkt ligger på den positive x-aksen.

Dessuten, hva er kvadrantene i matematikk? Kvadrant . Mest brukt i matematikk å referere til de fire fjerdedelene av koordinatplanet. Husk at koordinatplanet har en x-akse som deler seg i en øvre og nedre halvdel, og en y-akse som deler seg i venstre og høyre halvdel. Sammen skaper de de fire kvadranter av flyet.

Dessuten, hvilken er 4. kvadrant på en graf?

Fjerde kvadrant kvadrant IV, nederst til høyre i kurve , inneholder kun punkter som er til høyre for null på x-aksen og under null på y-aksen; derfor alle punkter i dette kvadrant vil ha en positiv x-verdi og en negativ y-verdi.

Er kvadrant 1 positiv eller negativ?

I kvadrant I er både x– og y-koordinatene positive; i Kvadrant II , x-koordinaten er negativ, men y-koordinaten er positiv; i Kvadrant III begge er negative; og i kvadrant IV er x positiv, men y er negativ.

Anbefalt: