Hvorfor beveger lyd seg raskere i faste stoffer enn i væsker?
Hvorfor beveger lyd seg raskere i faste stoffer enn i væsker?

Video: Hvorfor beveger lyd seg raskere i faste stoffer enn i væsker?

Video: Hvorfor beveger lyd seg raskere i faste stoffer enn i væsker?
Video: Суп на Всю Семью! РАССОЛЬНИК в КАЗАНЕ! КАК ПРИГОТОВИТЬ 2024, April
Anonim

Lyd beveger seg raskere i faste stoffer enn i væsker , og raskere i væsker enn i gasser. Dette er fordi tettheten av faste stoffer er høyere enn det av væsker som betyr at partiklene er nærmere hverandre.

Følgelig, hvorfor beveger lyd seg raskere i faste stoffer?

Fordi de er så nært at det kan kollidere veldig raskt, dvs. det tar kortere tid for et molekyl av fast å "støte" inn i nabolandet. Faste stoffer er pakket sammen tettere enn væsker og gasser, derfor lyd beveger seg raskest i faste stoffer . Avstandene i væsker er kortere enn i gasser, men lengre enn i faste stoffer.

Vet også, hvorfor beveger langsgående bølger raskere i faste stoffer? Jo nærmere molekylene er hverandre og jo tettere bindingene deres er, jo mindre tid tar det for dem å sende lyden til hverandre og raskere lyd kan reise . Det er lettere for lyd bølger å gå gjennom faste stoffer enn gjennom væsker fordi molekylene er tettere sammen og tettere bundet inn faste stoffer.

Derfor, hvorfor beveger lyd seg raskere i vann enn i luft?

Svar og forklaring: Lyd beveger seg raskere i vann enn i luft fordi molekylene i vann er nærmere hverandre og forårsaker at mer vibrasjonsenergi overføres og

I hvilket solid beveger lyden seg raskest?

Lydens hastighet avhenger av mediet den transporteres i. Lyd beveger seg raskest gjennom faste stoffer, saktere gjennom væsker og tregeste gjennom gasser. Her er stål fast, vann og parafin er flytende og luft er gass . Derfor går lyd raskest gjennom stål.

Anbefalt: