Hva er eksempler på ikke-bladede metamorfe bergarter?
Hva er eksempler på ikke-bladede metamorfe bergarter?

Video: Hva er eksempler på ikke-bladede metamorfe bergarter?

Video: Hva er eksempler på ikke-bladede metamorfe bergarter?
Video: Самый Вкусный Рецепт САЛА Прямо с Базара. Сало в пакете 2024, Kan
Anonim

Folierte metamorfe bergarter slik som gneis, fyllitt, skifer og skifer har et lagdelt eller båndet utseende som er produsert ved eksponering for varme og rettet trykk. Ikke - bladmetamorfe bergarter slik som hornfels, marmor, kvartsitt og novakulitt har ikke et lagdelt eller båndet utseende.

Hva er ikke folierte metamorfe bergarter?

Ikke - bladmetamorfe bergarter virke massiv eller granulær uten de karakteristiske parallelle mineralkornene inn bladede bergarter . Ikke - bladmetamorfe bergarter klassifiseres hovedsakelig basert på deres sammensetning. Marmor, kvartsitt og kleberstein er eksempler på ikke - bladmetamorfe bergarter.

Man kan også spørre seg, hvor dannes ikke-foliated metamorfe bergarter? Ikke-bladede metamorfe bergarter er dannet rundt magmatiske inntrengninger der temperaturene er høye, men trykkene er relativt lave og like i alle retninger (begrensende trykk).

På samme måte, hva er tre eksempler på ikke-bladede metamorfe bergarter?

Eksempler på ikke-bladede bergarter er kvartsitt, marmor og antrasittkull.

Hva brukes ikke-bladede bergarter til?

En vanlig nonfoliated metamorfisk stein er marmor, som utvikler seg fra kalkstein. Marmor er brukt som en dekorativ stein. Den er god til utskjæring og skulptur. Fordi marmor er det nonfoliated , det gjør det ikke delt opp i lag mens en kunstner jobber med det.

Anbefalt: