Hva brukes ammoniumfosfat til?
Hva brukes ammoniumfosfat til?

Video: Hva brukes ammoniumfosfat til?

Video: Hva brukes ammoniumfosfat til?
Video: Hva brukes transistor til 2024, Kan
Anonim

Ammoniumfosfat er brukt som en ingrediens i noen gjødsel som en høy kilde til elementært nitrogen. Det er også brukt som flammehemmende middel i termoplastiske sammensetninger.

I forhold til dette, hva brukes ammoniumfosfat til i mat?

MAT , GJØDSEL OG BRANN Det er til og med oppført som en ingrediens i mange kommersielt bakte produkter. Ikke bare kan ammoniumfosfat bidra til å mate mennesker, men det er det brukt å mate planter også. I årevis har det blitt innført som en effektiv gjødsel, med god vannløselighet og rask oppløsningsevne.

På samme måte, hvorfor er ammoniumfosfat en god gjødsel? Gjødsel kan inneholde nitrogen, fosfor og kaliumforbindelser for å fremme plantevekst. ammonium ioner, NH 4 +, og nitrationer, NO 3 -, er kilder til løselig nitrogen. fosfat ioner, PO 4 3-, er en kilde til løselig fosfor . alle vanlige kaliumforbindelser løses opp i vann for å produsere kaliumioner, K.

Vet også, er ammoniumfosfat farlig?

INNÅNDING: Gi kunstig åndedrett og oksygen om nødvendig hvis den utsettes for ammoniakkrøyk fra diammoniumfosfat; håndheve hvile. ØYNE: skyll med vann i minst 15 min.; hvis irritasjonen vedvarer, kontakt lege.

Hva er ammoniumfosfatgjødsel?

Ammoniumfosfat er saltet av ammonium og fosfat . I motsetning til den skjøre naturen til triammoniumsaltene, diammonium fosfat (NH4)2HPO4 monoammonium salt (NH4)H2PO4, er stabile materialer som vanligvis brukes som gjødsel å gi plantene fiksert nitrogen og fosfor.

Anbefalt: