Blir vannmolekyler tiltrukket av andre polare molekyler?
Blir vannmolekyler tiltrukket av andre polare molekyler?

Video: Blir vannmolekyler tiltrukket av andre polare molekyler?

Video: Blir vannmolekyler tiltrukket av andre polare molekyler?
Video: Doctor dies. Returns with EXTRAORDINARY Abilities! The TRUTH About Our Existence | Dr. Rod Chelberg 2024, Kan
Anonim

Som et resultat av vannets polaritet , Hver vannmolekyl tiltrekker seg andre vannmolekyler på grunn av de motsatte ladningene mellom dem, og danner hydrogenbindinger. Vann tiltrekker seg også, eller er tiltrukket av andre polare molekyler og ioner, inkludert mange biomolekyler, som sukker, nukleinsyrer og noen aminosyrer.

Dessuten tiltrekker polare molekyler hverandre?

Vi vet det polare molekyler er tiltrakk til hverandre ved dipol-dipol-attraksjoner mellom den partielle negative ladningen til en polart molekyl og den delvise positive ladningen på et annet polart molekyl . Derfor, polare molekyler som HCl holdes sammen av både dipol-dipol-attraksjoner og London-styrker.

Vet også, hvilken type binding tiltrekker vannmolekyler til en annen? Hydrogen Obligasjoner Motsatte kostnader tiltrekke en en annen . De svake positive ladningene på hydrogenatomene i a vannmolekylet tiltrekker seg de små negative ladningene på oksygenatomene til andre vannmolekyler . Denne lille tiltrekningskraften kalles hydrogen knytte bånd.

Man kan også spørre seg hvorfor et vannmolekyl er polart?

EN vannmolekyl , på grunn av sin form, er en polart molekyl . Det vil si at den har en side som er positivt ladet og en side som er negativt ladet. De molekyl består av to hydrogenatomer og ett oksygenatom. Bindingene mellom atomene kalles kovalente bindinger, fordi atomene deler elektroner.

Kan et molekyl være både polart og upolart?

EN molekyl kan eie polar obligasjoner og fortsatt være ikke-polar . Hvis polar bindinger er jevnt (eller symmetrisk) fordelt, bindingsdipolene kansellerer og skaper ikke en molekylær dipol.

Anbefalt: