Hva produserer andesittmagma?
Hva produserer andesittmagma?

Video: Hva produserer andesittmagma?

Video: Hva produserer andesittmagma?
Video: Episode 4 | Hva er egentlig greia med lavkarbonløsninger? 2024, Kan
Anonim

Andesitt er en finkornet bergart som dannet seg da magma brøt ut på overflaten og krystalliserte raskt. Andesitt og dioritt har en sammensetning som er mellomliggende mellom basalt og granitt. Dette er fordi foreldrene deres magmaer dannet fra delvis smelting av en basaltisk havplate.

Ved siden av dette, hva er andesitisk magma?

Andesitt magma produseres for det meste av stratovulkaner. Det er en type magma som stivner raskt når den når overflaten.

For det andre, er andesitisk magma felsisk? Andesitt dannes vanligvis ved konvergerende platemarginer, men kan også forekomme i andre tektoniske omgivelser. Middels vulkanske bergarter skapes via flere prosesser: Fraksjonert krystallisering av en mafisk forelder magma . Magma blande mellom felsisk ryolitisk og mafisk basalt magmaer i en magma reservoar.

På samme måte kan man spørre seg hvordan andesitisk magma dannes?

Andesittmagma dannes gjennom våt delvis smelting av mantelen. Mantelen under havet har kontakt med vann. Når subduksjon, eller kontinentalplater som trekker seg bort fra hverandre, oppstår, vil mantelen varmes opp og vann presses inn i den. Basaltisk magma med høyt vanninnhold er resultatet.

Hva er andesittlava?

Andesitt er en ekstrusiv bergart mellom i sammensetning mellom ryolitt og basalt. Andesitt lava har moderat viskositet og danner seg tykk lava strømmer og kupler. Ordet andesitt er avledet fra Andesfjellene i Sør-Amerika, hvor andesitt er vanlig. Andesitt er den vulkanske ekvivalenten til dioritt.

Anbefalt: