Er omorganisering mulig i Oxymercuration Demercuration?
Er omorganisering mulig i Oxymercuration Demercuration?

Video: Er omorganisering mulig i Oxymercuration Demercuration?

Video: Er omorganisering mulig i Oxymercuration Demercuration?
Video: Decluttering Methods for Minimalist Spaces | Interior Design 2024, Kan
Anonim

Kjennetegn på oksymerkurering - demercuration er ikke omorganiseringer (ingen karbokation-mellomprodukt, syklisk kvikksølvion er mellomproduktet) Produktet er analogt med (nesten eksklusiv) Markovnikov-tilsetning av vann (Regioselektivitet forutsagt av Markovnikovs regel favoriserer mest substituert alkohol)

Dessuten, er Oxymercuration Demercuration syn eller anti?

Nukleofilen vil angripe merkuroniumionet på dette tidspunktet. Derfor angriper nukleofilen det mer substituerte karbonet fordi det beholder en mer positiv karakter enn det mindre substituerte karbonet. Stereokjemisk, oksymerkurering er en anti addisjon.

For det andre, er Oxymercuration stereospesifikk? Oksymerkurering er et spesielt elektrofilt tillegg. Det er anti- stereospesifikk og regioselektiv. Regioselektivitet er en prosess der substituentene velger en retning de foretrekker å festes til fremfor alle de andre mulige retningene.

er Oxymercuration Demercuration anti markovnikov?

Oksymerkurering - Demercuration er en to-trinns vei som brukes til å produsere alkoholer. Reaksjonen fortsetter i en Markovnikov måte og er stereospesifikk ( anti addisjon). De to trinnene med oksymerekurering-demerkuraton finner sted på motsatte sider av dobbeltbindingen som skaper transstereokjemi.

Hva er oksymerkureringsreduksjon?

Reduksjon av oksymerkurering . De oksymerkurering reaksjon er en elektrofil organisk tilleggsreaksjon som omdanner en alken til en nøytral alkohol.

Anbefalt: