Hvordan nøytraliserer du en syre og alkali?
Hvordan nøytraliserer du en syre og alkali?

Video: Hvordan nøytraliserer du en syre og alkali?

Video: Hvordan nøytraliserer du en syre og alkali?
Video: Neutralisation of Alkalis | Acids, Bases & Alkali's | Chemistry | FuseSchool 2024, April
Anonim

Når en syre reagerer med en alkali det produserer salt og vann. Denne reaksjonen kalles nøytralisering . De alkali har nøytralisert de syre ved å fjerne dets H+-ioner og gjøre dem om til vann.

På samme måte kan du spørre hvordan syrer nøytraliserer alkalier når det gjelder ioner?

Ligninger for nøytralisering Grunnleggende stoffer nøytralisere syrer , noe som resulterer i pH til syre økende mot 7, og vann produseres. En løselig base løses opp i vann til form an alkalisk løsning.

Vet også, hvilket stoff nøytraliserer syrer? Baser er stoffer at nøytralisere syrer og hvis den er oppløst i vann, blir rød lakmusblå. Når en syre og en base kombineres, vann og et salt dannes. For eksempel når saltsyre syre er blandet med natriumhydroksid, dannes vann og natriumklorid.

Spørsmålet er også, hva skjer når en syre reagerer med en alkali?

Når en syre reagerer med en alkali , et salt og vann produseres: syre + alkali → salt + vann Et eksempel: saltsyre syre + natriumhydroksid → natriumklorid + vann Saltet som produseres avhenger av hvilket syre og hvilke alkalireagere.

Hva nøytraliserer en alkali?

Når en syre reagerer med en alkali det produserer salt og vann. Denne reaksjonen kalles nøytralisering. De alkali har nøytralisert syren ved å fjerne dens H+ ioner, og gjøre dem om til vann.

Anbefalt: