Hvor er det boreale skogbiomet?
Hvor er det boreale skogbiomet?

Video: Hvor er det boreale skogbiomet?

Video: Hvor er det boreale skogbiomet?
Video: Биом тайги (Северный лес) - Биомы # 7 2024, Kan
Anonim

Boreale skoger finnes bare på jordens nordlige halvkule, hovedsakelig mellom breddegrader 50° og 60° N. Med korte, kjølige somre og lange, kalde vintre, skoger danner et nesten sammenhengende belte rundt jorden, klemt mellom tempererte løvfeller skoger i sør og tundra i nord.

I denne forbindelse, hva er geografien til den boreale skogen?

Barskog. Den boreale skogen (fra Boreas, gresk gud for Nord wind) er et av verdens største biomer, og dekker nesten 6800 miles over den nordlige halvkule. Den kan også finnes på høye fjell som Alpene i Europa, og Appalachene og sørlige Rockies i USA.

I tillegg, er den boreale skogen det samme som taiga? De barskog , også kjent som Taiga , et russisk ord som gjenkjenner den sumpete naturen til mye av dette skog om sommeren, ligger sør for tundraen og nord for løvfell skoger og gressletter.

I denne forbindelse, hvilke planter er i det boreale skogbiomet?

Nåleblad, bartrær (gymnosperm) trær, den dominerende planter av borealt biom , er svært få arter som finnes i fire hovedslekter - eviggrønn gran (Picea), gran (Abies) og furu (Pinus), og løvfellende lerk eller tamarakk (Larix).

Hvor starter og slutter den boreale skogen?

Den kanadiske boreal regionen spenner over landskapet fra den østligste delen av provinsen Newfoundland og Labrador til grensen mellom det nordlige Yukon og Alaska. Området er dominert av bartrær skoger , spesielt gran, ispedd store våtmarker, mest myrer og myrer.

Anbefalt: