Er beta-partikler skadelige for mennesker?
Er beta-partikler skadelige for mennesker?

Video: Er beta-partikler skadelige for mennesker?

Video: Er beta-partikler skadelige for mennesker?
Video: Denne Video Kan Gætte Hvor Du Er! 2024, Kan
Anonim

EN beta partikkel er omtrent 8000 ganger mindre enn en alfa partikkel -- og det er det som gjør dem mer farlig . Den lille størrelsen gjør at de kan trenge gjennom klær og hud. Ekstern eksponering kan forårsake brannskader og vevsskader, sammen med andre symptomer på stråling sykdom.

Med tanke på dette, hvilken radioaktiv partikkel er farligst for mennesker?

Gamma

For det andre, hvordan påvirker alfastråling kroppen? Alfa-partikler mangler energi til å trenge gjennom selv det ytre laget av huden, så eksponering til utsiden av kropp er ikke en stor bekymring. Hvis alfa -emittere inhaleres, svelges eller kommer inn i kropp gjennom et kutt, den alfapartikler kan skader følsomt levende vev.

Folk spør også, er alfa- eller beta-partikler farligere?

alfastråling er den farligst fordi det lett absorberes av cellene. beta og gamma stråling er ikke som farlig fordi de er mindre sannsynlig å bli absorbert av en celle og vil vanligvis bare passere rett gjennom den.

Hva er farene ved strålingen?

Eksponering for svært høye nivåer av stråling , som å være nær en atombombe, kan forårsake akutte helseeffekter som hudforbrenninger og akutte stråling syndrom (" stråling sykdom"). Det kan også resultere i langsiktige helseeffekter som kreft og hjerte- og karsykdommer.

Anbefalt: