Innholdsfortegnelse:

Hvordan standardiserer du en pH-sonde?
Hvordan standardiserer du en pH-sonde?

Video: Hvordan standardiserer du en pH-sonde?

Video: Hvordan standardiserer du en pH-sonde?
Video: ХАБИБ - Ягода малинка (Премьера клипа) 2024, Kan
Anonim

Standardisering bør utføres regelmessig. Plasser leseenden av pH-meter inn i en standardisert løsning. Sammenlign lesningen på måler med det kjente pH av løsningen. Bruk kalibreringsknappene for å endre avlesningen på måler til den stemmer overens med den standardisert løsning.

Tilsvarende, hvordan bruker du en pH-sonde?

Plasser din elektrode i bufferen med en pH verdi på 7 og begynne å lese. Trykk på "mål" eller kalibrer-knappen for å begynne å lese pH en gang din elektrode er plassert i bufferen. Tillat pH les for å stabilisere før du lar den sitte i ca. 1-2 minutter.

På samme måte, hva er 3-punkts kalibrering pH-meter? EN pH-meter krever kalibrerer å gi nøyaktig pH avlesninger.. A pH-meter beregner en prøve pH , basert på Nernst-ligningen: A 2 eller 3 punkts kalibrering , bruker 2 til 3 forskjellige bufferløsninger er vanligvis tilstrekkelig for initial kalibrering som meter elektronisk logikk vil beregne pH verdier i mellom.

kan jeg bruke destillert vann til å kalibrere pH-meteret mitt?

Kalibrering av pH-målere . EN pH-meter kan bare være nøyaktig hvis den er kalibrert. pH-kalibrering løsninger er buffere og deres pH er ikke påvirket av en liten mengde destillert vann , som har praktisk talt ingen bufferkapasitet. Et lite volum løsning (vanligvis pH 7 først) skal være brukt til kalibrering.

Hvordan bruker du en pH-meter av penntype?

Hvordan bruke penntype pH-måler- pH-009 (I) A

  1. Fjern beskyttelseshetten.
  2. Rengjør først elektroden med destillert vann (tilgjengelig i de fleste dagligvarebutikker), og tørk den med filterpapir.
  3. Slå på pH-måleren med "ON-OFF"-bryteren på toppen av batterikassen.

Anbefalt: