Hva er forskjellen mellom miljømessig bortfallsrate og adiabatisk forfallsrate?
Hva er forskjellen mellom miljømessig bortfallsrate og adiabatisk forfallsrate?

Video: Hva er forskjellen mellom miljømessig bortfallsrate og adiabatisk forfallsrate?

Video: Hva er forskjellen mellom miljømessig bortfallsrate og adiabatisk forfallsrate?
Video: Hva er forskjellen på en militær og en sivil bachelor? 2024, Kan
Anonim

A. Den miljømessig bortfallsrate refererer til temperaturfallet med økende høyde i troposfæren; det er temperaturen på miljø på annerledes høyder. Det innebærer ingen luftbevegelse. Adiabatisk kjøling er kun forbundet med stigende luft, som avkjøles ved ekspansjon.

På denne måten, hva er miljømessig adiabatisk bortfallsrate?

• Adiabatisk forfallsrate er i utgangspunktet miljømessig bortfallsrate påvirkes av atmosfærens metning • Luft er fuktig når den er mettet av vanndamp og tørr når det ikke er mye vanndamp • Som Miljø , adiabatisk kan påvirkes når atmosfæren er stabil eller ikke stabil Tørr Adiabatisk vs.

På samme måte, hva er lapse rate og dens typer? Det er tre typer av bortfallsrater som brukes til å uttrykke vurdere av temperaturendringer med en høydeendring, nemlig det tørre adiabatisk forfallsrate , det våte adiabatisk forfallsrate og miljøet bortfallsrate.

Herav, når den miljømessige forfallsraten er mindre enn den fuktige adiabatiske forfallshastigheten, vurderes atmosfæren?

Figur 3: Dette bildet illustrerer konseptet stabil likevekt. I dette tilfellet miljømessig bortfallsrate er mindre enn både det tørre og fuktige adiabatiske forfallsrater . De atmosfære vurderes å være stabil hvis en stigende pakke avkjøles raskere enn de miljømessig bortfallsrate.

Hvor mange grader er 1000 fot?

I matematisk tale er det 9,8°C per 1000 meter. Men hvis du er i en sky, eller det snør/regner, synker temperaturen med omtrent 3,3°F for hver 1000 fot opp går du i høyden. Dette betyr at det er en endring på 6°C per 1000 meter.

Anbefalt: