Hva er en kjemi molequizlet?
Hva er en kjemi molequizlet?

Video: Hva er en kjemi molequizlet?

Video: Hva er en kjemi molequizlet?
Video: Hva er organisk kjemi? 2024, April
Anonim

De muldvarp er mengden stoff som inneholder like mange partikler (molekyler, ioner eller atomer) som det er i 12g karbon. Dette tallet er funnet å være 6,02 x 10^23. Molar masse (M) Numerisk lik den relative molekylmassen til hvert grunnstoff i et molekyl. Bruker g/ mol som enheten.

Ved siden av dette, hva er en føflekk i kjemi?

De muldvarp er beløpsenheten i kjemi . EN muldvarp av et stoff er definert som: Massen av stoffet som inneholder samme antall grunnleggende enheter som det er atomer i nøyaktig 12.000 g av 12C. Grunnleggende enheter kan være atomer, molekyler eller formelenheter, avhengig av det aktuelle stoffet.

Videre, hvordan forholder føflekken seg til atomer, molekyler og ioner? EN muldvarp er ganske enkelt en mengde på 6,022×1023 av hva som helst. Vi kan ha en muldvarp av atomer , molekyler , ioner eller elefanter. En muldvarp av atomer av et grunnstoff har en masse som tilsvarer "massetallet" (nå noen ganger kalt "nukleonnummer") til det elementet, f.eks. 1 muldvarp av 126C har en masse på 12 g.

Dessuten, hva er målingen av en føflekk?

Muldvarp er SI-enheten til mål pleide å måle antall ting, vanligvis atomer eller molekyler. En muldvarp av noe er lik 6,02214078×1023 av samme ting (Avogadros nummer). Atomer og molekylmasse er målt i amu. En amu er lik ett gram pr muldvarp.

Hvorfor bruker kjemikere enhetsføflekken?

De føflekken er viktig fordi det tillater kjemikere å jobbe med den subatomære verden med makroverden enheter og beløp. Atomer, molekyler og formel enheter er veldig liten og veldig vanskelig å jobbe med vanligvis. Å definere muldvarp på denne måten lar deg endre gram til føflekker eller føflekker til partikler.

Anbefalt: