Hva er forskjellen mellom organiske og vandige lag?
Hva er forskjellen mellom organiske og vandige lag?

Video: Hva er forskjellen mellom organiske og vandige lag?

Video: Hva er forskjellen mellom organiske og vandige lag?
Video: Liquid-Liquid Extraction 2024, Kan
Anonim

De to lag blir ofte referert til som vandig fase og organisk fase. For løsemidler som er lettere enn vann (dvs. tetthet < 1), er organisk fase vil hvile på toppen i skilletrakt, mens løsemidler tettere enn vann (tetthet > 1) vil synke til bunnen (Figur 1).

Foruten dette, hvordan kan du se forskjellen mellom et vandig og organisk lag?

Forklaring: Se på de bord på de forrige lysbilde. I de venstre skilletrakt, det vandige laget er på de bunn, betydning det organiske laget må være mindre tett enn vann. I de høyre skilletrakt, det vandige laget er på de topp, betydning det organiske laget må være tettere enn vann.

Dessuten, hva er organisk lag i kjemi? Det er organisk lag , som er uløselig i vann og i utgangspunktet inneholder alle forbindelsene dine som du til slutt vil separere. De organisk lag inneholder også et løsemiddel (CH2Cl2 eller eter) som er uløselig i vann. Så organisk lag = Forbindelser vi prøver å skille + uløselig løsningsmiddel.

Herav, hva er det vandige laget i en ekstraksjon?

Etter utdrag med løsningsmiddelparet av eter og vann, ville de 2 polare forbindelsene bli funnet i vandig lag (et polart løsningsmiddel løser opp et polart løst stoff) og den upolare forbindelsen vil bli funnet i den ikke-polare fasen (eter). Merk: fasen som består av H2O kalles vandig fase.

Hvilken fysisk egenskap vil hjelpe deg å bestemme hvilket lag som skal være det organiske laget?

Økologisk baser kan ekstraheres med 10 % HCl-løsning. Tilsett 2-3 dråper av toppen lag til et lite reagensglass halvfullt med vann kan hjelpe deg med å bestemme hvis toppen lag er det vandige lag . Hvis dråper løses opp i vannet, vil lag er det vandige lag . Hvis ikke, så er det organisk lag.

Anbefalt: