Hva betyr parentes i medisinsk koding?
Hva betyr parentes i medisinsk koding?

Video: Hva betyr parentes i medisinsk koding?

Video: Hva betyr parentes i medisinsk koding?
Video: Hva er egentlig genredigering? 2024, Kan
Anonim

21. ICD-10-CM Oversikt og Koding Retningslinjer. Braketter brukes i tabelllisten for å inkludere synonymer, alternativ ordlyd eller forklarende ordlyd. Braketter brukes i den alfabetiske indeksen for å identifisere manifestasjonskoder.

Med tanke på dette, hva betyr parentes i ICD 10?

Forklaring: Parenteser – Den ICD - 10 -CM bruker parenteser å legge ved utfyllende ord eller forklarende informasjon. Disse begrepene er anerkjent som "ikke-essensielle modifikatorer", som er vant til indikerer det vilkår i parenteser er inkludert i koden, men gjøre trenger ikke stå oppført i diagnosen.

Videre, hva er manifestasjon i medisinsk koding? EN manifestasjonskode beskriver manifestasjon (Sign eller visning eller avsløring av karakteristiske tegn eller symptomer på en sykdom) på en underliggende sykdom, ikke selve sykdommen, og kan derfor ikke være en hoveddiagnose.

Så, hva er et underord i medisinsk koding?

koding konvensjon; indeks underord er rykket inn to mellomrom under et hovedledd; andre, tredje og fjerde kvalifikatorer er rykket inn henholdsvis to, fire og seks mellomrom under delterm . Hvis en indeksoppføring krever mer enn én linje, skrives tilleggsteksten ut på neste linje og rykkes inn med fem mellomrom.

Hva står forkortelsen NEC for i ICD 10 CM?

ikke klassifisert andre steder

Anbefalt: