Hva er flytendegjøring av jord under jordskjelvbevegelse?
Hva er flytendegjøring av jord under jordskjelvbevegelse?

Video: Hva er flytendegjøring av jord under jordskjelvbevegelse?

Video: Hva er flytendegjøring av jord under jordskjelvbevegelse?
Video: Soil liquefaction due to earthquake. UTHM GEOFEST'14 2024, April
Anonim

Likvefaksjon er et fenomen der styrken og stivheten til en jord reduseres med jordskjelv risting eller annen rask lasting. Før en jordskjelv , er vanntrykket relativt lavt.

Her, hva er flytendegjøring under et jordskjelv?

Jordskjelv flytende . Jordskjelv flytende , ofte referert til som flytendegjøring , er prosessen der mettet, ukonsolidert jord eller sand omdannes til en suspensjon under et jordskjelv . Effekten på strukturer og bygninger kan være ødeleggende, og er en stor bidragsyter til urban seismisk risiko.

Videre, hva er prosessen med flytendegjøring? I materialvitenskap, flytendegjøring er en prosess som genererer en væske fra et fast stoff eller en gass eller som genererer en ikke-flytende fase som oppfører seg i samsvar med fluiddynamikk. Det skjer både naturlig og kunstig.

Med tanke på dette, hva menes med flytende jord?

Jord flytendegjøring oppstår når en mettet eller delvis mettet jord mister betydelig styrke og stivhet som respons på en påført belastning som risting under et jordskjelv eller annen plutselig endring i spenningstilstanden, der materiale som vanligvis er et fast stoff, oppfører seg som en væske.

Hvilke typer jord er utsatt for flytendegjøring i et jordskjelv?

Dårlig drenert finkornet jord som sand, siltig , og grusholdig jord er mest utsatt for flytendegjøring. Kornet jord består av en blanding av jord og porerom. Når jordskjelvsjokk oppstår i vannfylt jord, kollapser de vannfylte porerommene, noe som reduserer det totale volumet av jorda.

Anbefalt: