Hva er TV-diagram?
Hva er TV-diagram?

Video: Hva er TV-diagram?

Video: Hva er TV-diagram?
Video: Entity Relationship Diagram (ERD) Tutorial - Part 1 2024, April
Anonim

De TV-diagram inneholder tre enfaseregioner (væske, damp, superkritisk væske), en tofase-region (væske+damp) og to viktige kurver - kurvene for mettet væske og mettet damp. Antall regioner og kurver vil øke når vi vurderer faste stoffer.

Dessuten, hva viser et fasediagram?

EN fasediagram i fysisk kjemi, ingeniørfag, mineralogi og materialvitenskap er en type diagram vant til forestilling forhold (trykk, temperatur, volum, etc.) der termodynamisk distinkte faser (som faste, flytende eller gassformige tilstander) forekommer og sameksisterer i likevekt.

På samme måte, kan et rent stoff fordampe? Mest rene stoffer viser samme oppførsel. Ett unntak er vann. Vann utvider seg ved frysing. Det er to måter som a substans kan gå fra fast fase til dampfase i) det smelter først til en væske og deretter fordamper , ii) det fordamper direkte uten smelting (sublimering).

Videre, hva er egenskapene til rent stoff?

Rene stoffer er definert som stoffer som er laget av bare én type atom eller molekyl. Renheten til en substans er et mål på i hvilken grad en gitt substans er ren . Det fysiske egenskaper av en Ren substans inkluderer veldefinerte smelte- og kokepunkter.

Hva er mettet vann?

Mettet vann er en der vann har nådd maksimalt nivå på metning (det er visse forhold som super mettet også). For eksempel i tilfelle av NaCl oppløst i vann , den metning nivået er 36 g per 100 ml vann ved romtemperatur (28 grader celsius).

Anbefalt: