Hvordan tester du en høyspenningstransformator for mikrobølgeovn?
Hvordan tester du en høyspenningstransformator for mikrobølgeovn?

Video: Hvordan tester du en høyspenningstransformator for mikrobølgeovn?

Video: Hvordan tester du en høyspenningstransformator for mikrobølgeovn?
Video: как проверить высоковольтный трансформатор в микроволновке 2024, April
Anonim

Til test de transformator , start med primærviklingen, ser etter mindre enn fem ohm. Jeg foreslår at du bruker R ganger én på måleren og kalibrerer. Plasser målerledningene over begge terminalene og se etter mindre enn fem ohm. Du vil også å sjekke hver terminal til jord.

I denne forbindelse, hvordan tester du en høyspenningsdiode i mikrobølgeovn?

Siden av diode som går til bakken er vanligvis merket med en prikk, stripe eller pil. Still ohmmeteret til R x 10, 000 eller høyere. Berør den positive målersonden mot anoden og den negative målersonden mot katoden for å måle motstanden over diode terminaler.

På samme måte, hvordan kan jeg finne ut om en transformator er dårlig? Se etter en avlesning på et sted mellom én og ca. 10 ohm. Hvis enhver vikling leser høyere enn 10 ohm du har sannsynligvis funnet en dårlig transformator . Med mindre du ikke fikk en god forbindelse til spoleledningene med testledningene dine. Sjekk alltid minst 3 ganger før du trekker en konklusjon.

Med dette i betraktning, hvor mange volt gir en mikrobølgetransformator ut?

En typisk hjemmemikrobølgetransformator har to sekundære viklinger. En vikling gir 3,1 til 3,2 volt , mens høyspentviklingen gir mellom 1800 - 2800 volt (gjennomsnittlig ~ 2200 volt ). Lavspenningsutgangen brukes til å tenne glødetråden i det mikrobølgegenererende vakuumrøret (kalt en magnetron).

Hvordan tester du en transformator for å se om den er dårlig?

Hvis det er 240 eller 208 volt der er alt bra opp til transformator . Still inn måleren til å lese 24 volt AC og se for dette på de to ytterste ledningene av de 3 ledningene på toppen av transformator . Hvis det er ingen spenning der da transformator i seg selv er defekt og du må bytte ut transformator.

Anbefalt: