Hva er MAP DAP-gjødsel?
Hva er MAP DAP-gjødsel?

Video: Hva er MAP DAP-gjødsel?

Video: Hva er MAP DAP-gjødsel?
Video: MAP vs. DAP 2024, Mars
Anonim

KART som en starter Gjødsel for mais. Monoammoniumfosfat ( KART ) og diammoniumfosfat ( DAP ) er utmerkede kilder til fosfor (P) og nitrogen (N) for høyavling, høykvalitets avlingsproduksjon. I sur jord kan denne frigjøringen av fri ammoniakk skade frø hvis DAP plasseres med eller i nærheten av spirende frø.

Her, hva er forskjellen mellom MAP- og DAP-gjødsel?

KART er produsert ved å kombinere en mol (molekylvekt) ammoniakk med en mol fosforsyre. DAP produseres ved å tilsette 2 mol ammoniakk med en mol fosforsyre. Den ekstra ammoniakk i DAP tilfører gunstig nitrogen, men kan skape ugunstige kjemiske reaksjoner i jordløsning.

Vet også, hva er analysen av DAP-gjødsel? Diammoniumfosfat (DAP) er verdens mest brukte fosfor gjødsel. Den er laget av to vanlige bestanddeler i gjødselindustrien, og dens relativt høye næringsinnhold og utmerkede fysiske egenskaper gjør den til et populært valg i oppdrett og andre næringer.

I denne forbindelse, hva brukes MAP-gjødsel til?

Monoammoniumfosfat ( KART ) er en utbredt brukt kilde til fosfor (P) og nitrogen (N). * Den er laget av to bestanddeler som er vanlige i gjødsel industri og inneholder mest fosfor av et vanlig fast stoff gjødsel . Prosessen for produksjon KART er relativt enkelt.

Hva er funksjonen til DAP-gjødsel?

DAP gjødsel er en utmerket kilde til fosfor og nitrogen for plantenæring. Det er svært løselig og løses dermed raskt i jord for å frigjøre plantetilgjengelig fosfat og ammonium. En bemerkelsesverdig egenskap av DAP er den alkaliske pH-verdien som utvikles rundt det oppløsende granulatet.

Anbefalt: