Hvilken hypotese gjorde Garrod om Alkaptonuria?
Hvilken hypotese gjorde Garrod om Alkaptonuria?

Video: Hvilken hypotese gjorde Garrod om Alkaptonuria?

Video: Hvilken hypotese gjorde Garrod om Alkaptonuria?
Video: Силурийская Гипотеза - Древняя Рептильная Цивилизация на Земле 2024, Kan
Anonim

I 1902, Archibald Garrod beskrev den arvelige lidelsen alkaptonuri som en "medfødt feil i stoffskiftet." Han foreslo at en genmutasjon forårsaker en spesifikk defekt i den biokjemiske veien for å eliminere flytende avfall. Fenotypen av sykdommen - mørk urin - er en refleksjon av denne feilen.

Ved siden av dette, hva oppdaget Archibald Garrod?

Archibald Garrod . Herr Archibald Edward Garrod KCMG FRS (25. november 1857 – 28. mars 1936) var en engelsk lege som var pioner innen medfødte metabolismefeil. Han også oppdaget alkaptonuria, forstå dens arv.

Vet også, hva fikk Garrod til å tro at det var medfødte feil i stoffskiftet? I 1902, Garrod publiserte en bok kalt The Incident of Alkaptonuria: a Study in Chemical Individuality. Garrod var også den første til å foreslå ideen om at sykdommer var " medfødte feil i stoffskiftet ." Han trodde at sykdommer var resultatet av manglende eller falske trinn i kroppens kjemiske veier.

Også å vite er hvorfor har hypotesen om ett gen en polypeptid måtte modifiseres?

Det ble opprinnelig oppgitt som ett gen - en enzymhypotese av den amerikanske genetikeren George Beadle i 1945, men senere modifisert da det ble innsett gener kodet også for ikke-enzymproteiner og individuelle polypeptid kjeder. Den er nå kjent at noen gener kode for ulike typer RNA involvert i proteinsyntese.

Hva var Beadle og Tatums hypotese?

Beadle og Tatum bekreftet Garrods hypotese ved hjelp av genetiske og biokjemiske studier av brødskimmelen Neurospora. Beadle og Tatum identifiserte brødmuggmutanter som ikke var i stand til å lage spesifikke aminosyrer. I hver av dem hadde en mutasjon "knust" et enzym som var nødvendig for å bygge en viss aminosyre.

Anbefalt: