Hvorfor er et dødt tre en biotisk faktor?
Hvorfor er et dødt tre en biotisk faktor?

Video: Hvorfor er et dødt tre en biotisk faktor?

Video: Hvorfor er et dødt tre en biotisk faktor?
Video: Красивая история о настоящей любви! Мелодрама НЕЛЮБОВЬ (Домашний). 2024, April
Anonim

Du kan si dødt tre er nå en abiotisk faktor fordi biotiske faktorer referere til levende ting. De tre lever ikke lenger, og er derfor ikke en biotisk faktor . De fleste tenker på abiotiske faktorer som sollys, jord, temperatur, vann og så videre.

I forhold til dette, regnes et råtnende tre som en abiotisk eller biotisk faktor?

EN tre har som har falt ned og er råtnende på skogbunnen er fortsatt betraktet som en biotisk faktor . Noen abiotiske faktorer brukes eller konsumeres av organismer. Et artshabitat består av abiotisk og biotiske elementer rundt den.

Foruten ovenfor, er sollys en biotisk faktor? Forklaring: Biotisk refererer til alle levende ting som planter, dyr, bakterier, sopp etc. Abiotisk refererer til alle ikke-levende deler av et økosystem som f.eks sol , vind, jord, regn etc. Så sollys er en abiotisk faktor.

Angående dette, som forklarer hvorfor et falt råtnende tre anses som en biotisk faktor og ikke en abiotisk faktor?

Svar: det er en biotisk faktor . de tre kan være død nå, men den levde en gang. Det er ikke en abiotisk faktor fordi abiotisk betyr det ikke, og har aldri levd.

Hva er en biotisk faktor?

Biotiske faktorer er de levende komponentene i et økosystem. De er sortert i tre grupper: produsenter eller autotrofer, forbrukere eller heterotrofer, og nedbrytere eller detritivorer.

Anbefalt: