Hvor mange kvadranter er det i et kartesisk plan?
Hvor mange kvadranter er det i et kartesisk plan?

Video: Hvor mange kvadranter er det i et kartesisk plan?

Video: Hvor mange kvadranter er det i et kartesisk plan?
Video: Wolfgang Smith: Beyond Non-Dualism [Part 1] 2024, Kan
Anonim

fire

På denne måten, hva er de fire kvadrantene til et koordinatplan?

De kryssende x- og y-aksene deler koordinatplan inn i fire seksjoner. Disse fire seksjoner kalles kvadranter . Kvadranter er navngitt med romertallene I, II, III og IV som begynner med øverst til høyre kvadrant og beveger seg mot klokken. Steder på koordinatplan beskrives som bestilte par.

Deretter er spørsmålet, hva er en kvadrant i matematikk? Kvadrant . Mest brukt i matematikk å referere til de fire fjerdedelene av koordinatplanet. Husk at koordinatplanet har en x-akse som deler seg i en øvre og nedre halvdel, og en y-akse som deler seg i venstre og høyre halvdel. Sammen skaper de de fire kvadranter av flyet.

Deretter kan man også spørre seg, hvordan teller man kvadranter?

Den første kvadrant er det øvre høyre hjørnet av grafen, delen der både x og y er positive. Den andre kvadrant , i øvre venstre hjørne, inkluderer negative verdier av x og positive verdier av y. Den tredje kvadrant , nedre venstre hjørne, inkluderer negative verdier av både x og y.

Er kvadrant 1 positiv eller negativ?

I kvadrant I er både x– og y-koordinatene positive; i Kvadrant II , x-koordinaten er negativ, men y-koordinaten er positiv; i Kvadrant III begge er negative; og i kvadrant IV er x positiv, men y er negativ.

Anbefalt: